Werelddierendag (1)

RoosVanAcker
Foto Doreen Dierckx

 

Zij: ‘Waarom is het gras groener aan de andere kant?’

Ik: ‘Euhm?’

Zij: ‘Omdat er meer stront ligt. Sorry, hoor.’

‘Waarom is het gras groener aan de andere kant?’ In het gesprek dat ik had met Roos Van Acker, over mannen, vandaag in NINA, ging het even over vreemdgaan. Haar ex-lieven – meervoud, helaas – hadden haar bedrogen. Ze wilde niet het slachtoffer uithangen. Totaal niet. Maar dat ene zinnetje floepte eruit. ‘Waarom is het gras groener aan de andere kant? Omdat er meer stront ligt. Sorry, hoor.’ Alsof ze zich moest verontschuldigen voor wat lelijke woorden over die andere kant. Dat hoefde niet.

Hoe dan ook. Het zinnetje heeft het artikel niet gehaald. Ik wilde dat allemaal niet te veel benadrukken – dat doe hier ik nu wel natuurlijk. Onterecht. Want ze heeft het over veel meer dan dat. Mannen op het werk bijvoorbeeld, en het onschatbare belang van je reukzin bij de zoektocht naar een lief. Over dieren ook. Want het is een speciale editie van het andere geslacht. Ter gelegenheid van Werelddierendag zou Roos op de foto gaan met haar konijn. Zou. Want Kareltje vertikte het braaf te poseren en dus moest haar kat Toots op het laatste moment invallen. Maar dat ene zinnetje dus. Ga ik nooit vergeten. ‘Waarom is het gras groener aan de andere kant? Omdat er meer stront ligt.’ #KillYourDarlings

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s