Werelddierendag (2)

Lassie

Wie krijgt ‘Wie krijgt Lassie?’

Ik heb een boek te geef. Over co-ouderschap over dieren. ‘Wie krijgt Lassie? Scheiden en huisdieren’ van Wills Langedijk, een Nederlandse advocate.

Co-ouderschap over dieren, ja. Ik heb het gelezen om er een artikel over te schrijven voor – opgepast, alweer reclameboodschap – NINA. Vandaag bij de krant Het Laatste Nieuws.

Dierengedragstherapeute Inge Pauwels vertelt erin hoe ze steeds vaker honden op consultatie krijgt met twee baasjes of meer – die nieuw samengestelde gezinnen, weet je wel.

En schlagerzanger Christoff overweegt co-ouderschap met zijn ex-vriend voor hun twee raskatten.

Voor wie nu met zijn ogen rolt, voor zoveel zottigheid in deze moderne tijden, nog even deze cijfers van het asiel. Meer dan 10.431 honden werden vorig jaar afgestaan – daarbij zijn dus nog niet eens de 13.337 zwerfhonden geteld die ze opvingen. 2.474 honden kregen een spuitje. Bij de katten is het nog erger. Van de 22.639 opgevangen katten werden er 10.575 gedood.

Lang leve co-ouderschap voor dieren dus.

Maar wie kan ik een plezier doen met het boek? Stuur een mailtje naar amcordia@yahoo.com met als onderwerp ‘Wie krijgt Lassie?’ en vertel waarom jij het kan gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s