Het Andere Geslacht volgens Kürt Rogiers

 

Foto Alexander Daems

Foto Alexander Daems

“Het klinkt misschien denigrerend, maar ik ben nog nooit onder de indruk geweest van een Miss België. Vrouwen triggeren me meer met wat ze te zeggen hebben dan met hoe ze eruitzien. Een uitzondering is ex-Miss België Goedele Liekens: zij heeft een duidelijke mening en staat voor iets. Ik kan ook uren luisteren naar iemand als Kristien Hemmerechts, hoewel ik het zeker niet altijd met haar eens ben. Ik val op inhoud, maar dat neemt niet weg dat ik kan genieten van schoonheid. Als ik hard aan het werk ben en even wil ontsnappen, dan google ik afbeeldingen van Monica Belucci of Charlize Theron. Niet naakt, hé – om opgewonden te geraken heb ik mijn vrouw – maar dat is iets dat ik mezelf permitteer. Op de radio zeg ik soms iets als ‘wat een hete bever’ wanneer ik het over een vrouw heb. Misschien niet echt eerbiedig, maar ik bedoel dat niet slecht. Want ik heb enorm veel respect voor vrouwen en begrijp dat ze dingen soms seksistisch vinden. Ik ben geen heilige, maar ik heb nog nooit gefloten naar een vrouw en ik heb mezelf nog nooit opgedrongen bij iemand, ook niet als ik dronken was. Vroeger heb ik zelf meegemaakt hoe het is wanneer vrouwen je ongewenst bepotelen. Tijdens een acte de présence, jaren geleden in een café in West-Vlaanderen, gingen ze heel ver. Die vrouwen gingen niet alleen met hun handen door mijn haar, ze knepen ook in mijn ballen. Het was meteen mijn laatste acte de présence ooit. Mocht ik een vrouw geweest zijn, zouden ze over aanranding spreken. Die ervaring was behoorlijk traumatiserend en heeft mijn beeld van vrouwen serieus door elkaar geschud.”

“De afgelopen jaren dacht ik dat ik mijn imago van sekssymbool kwijt was. Ik ben uitgesproken papa: er zijn hetere dingen dan dat. Voor de reeks ‘Danni Lowinski’ had ik mijn haar heel kort en heel grijs. Maar toen kwamen er sms’jes op de radio toe als: ‘Ik vind Kürt Rogiers echt een DILF’. Een MILF kende ik, een DILF nog niet. Dat is dus de mannelijke tegenhanger: Dad I’d Like to Fuck. Om de Millenium top-1000 aan te kondigen, vroegen ze me bij Q-music om uit de kleren te gaan. Net als Miley Cyrus zit ik naakt op een ‘wrecking ball’. Ik blijf het raar vinden dat ze me daar nog voor willen. Ik ben intussen 42 jaar. Er kwamen reacties binnen van vrouwen die het jammer vonden dat er niet nog meer te zien was. Ik denk dat vrouwen altijd maar mondiger worden.”

“Ik herinner me de ophef nog rond ‘I Want Your Sex’ van George Michael in de jaren tachtig. Vandaag zingt Jason Derulo ‘Suck my penis’ in ‘Talk Dirty’, maar geen haan die ernaar kraait. En zonder te beseffen waar het over gaat, zingen mijn kinderen vrolijk mee. Laatst had mijn oudste dochter van acht jaar ‘sexy vrouwen’ gegoogled. Ik weet dat omdat mijn computer en haar iPad synchroon lopen, wat betekent dat zij ziet wat ik doe en omgekeerd. Toen ik haar ermee confronteerde, voelde ze zich enorm betrapt. Eigenlijk had ze alleen ‘sexy’ ingevuld en vulde de zoekmachine vanzelf ‘sexy vrouwen’ in. Het was pure nieuwsgierigheid. Maar toch. Er kwamen best veel blote foto’s tevoorschijn. Ik was gechoqueerd. Wat moet dat straks worden?”

“Seks is overal, maar wordt enorm overschat. Seksualiteit is een behoefte net als eten en drinken en het is even belangrijk als slapen. Maar zeggen dat seks op en af gaat als je veertig bent, is een taboe. Dan word je snel zielig gevonden. Terwijl ik denk dat dat bij iedereen zo is. Ik trek me niets aan van statistieken, want daar word je alleen maar ongelukkig van. Ik denk dat vrouwen daar gevoeliger voor zijn. Als je drie keer in de week seks hebt of één keer op zondagochtend, en je voelt je daar goed bij, laat je kop dan niet zot maken door een collega die zegt: ‘Jamaar, bij ons is het nog elke dag, hoor’. Probeer voor je eigen deur te vegen. De ene periode is de andere niet. Of je het spannend moet houden, in een lange relatie? Persoonlijk ben ik niet into spelletjes. Els en ik hebben vrienden die zeggen, probeer eens zus of zo. Maar dat is niks voor mij. Ik ga geen briefjes op de trap leggen: ‘Trek nu eens dit rode slipje aan’. Wie dat leuk vindt, moet dat vooral blijven doen. We hebben dat een keer geprobeerd, maar nog voor we goed en wel begonnen waren, kregen we al de slappe lach. In een relatie stormt het wel eens, en soms ga je als koppel door ijstijden. De passie kan plots weg zijn en het gras aan de andere kant kan groener lijken. Je moet moeite doen om samen te blijven evolueren, ervoor zorgen dat het water niet te diep wordt. Verliefdheid komt en gaat. Als koppel moet je weleens door een zure appel heen bijten. Ik begrijp niet waarom mensen het zo snel willen opgeven. Voor je het weet breekt er weer een mooie zomer aan.”

Kürt Rogiers (º 14 maart, 1971) is acteur en presentator. Op weekdagen is hij elke ochtend te horen op Q-music, samen met Sven Ornelis en Wine Lauwers.

Dit artikel verscheen eerder in NINA, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s