“Zonder die drugs had ik mezelf van kant gemaakt.” Clusterhoofdpijnpatiënten grijpen naar paddo’s en lsd als laatste redmiddel

“Zonder die drugs had ik mezelf van kant gemaakt.” Zelfmoordhoofdpijn, wordt clusterhoofdpijn ook genoemd. Omdat het zo pijnlijk kan zijn. Even hels als bevallen zonder epidurale verdoving, met dat verschil dat je geen kindje in je armen krijgt achteraf en met de zekerheid dat de pijn zal terugkomen. Eén op de duizend mensen lijdt eraan. Sommigen zijn geholpen met conventionele medicatie, anderen grijpen naar paddo’s en lsd om hun aanvallen te verminderen en hun pijn te verlichten. Fien Van den Steen en ik schreven er een artikel over. Het staat deze week in Knack. “Het kan me niet schelen dat het illegaal is, want het is het enige preventieve dat ik kan doen.”

Screen Shot 2015-07-08 at 07.47.00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s