“Psychedelica werken op lange termijn, terwijl de meeste medicijnen in de psychiatrie enkel symptomen bestrijden.”

screen-shot-2017-01-03-at-15-49-43

Van ketaminespray voor wie kampt met zelfmoordgedachten tot psychotherapie met mdma voor oorlogsveteranen met post-traumatisch stress-syndroom (ptss). Wereldwijd zijn onderzoekers in de weer met stoffen met een (potentieel) psychedelische werking. De ene studie staat verder dan de andere, maar één ding is duidelijk: psychedelica zijn terug van weggeweest in de psychiatrie. Dat is minder gek dan het klinkt, want de resultaten zijn hoopvol. Een overzicht van mogelijke behandelingen in de toekomst (en wie weet geraakt u ooit van uw rookverslaving af dankzij psilocybine, de actieve stof in paddo’s).

Deze week in HUMO.

Online via deze link: moet je wel abonnee voor zijn. http://www.humo.be/humo-archief/373053/hoe-drugs-je-leven-kunnen-verbeteren-minder-angst-minder-depressief-minder-alcohol-en-rookverslaving-meer-inzicht-in-jezelf

Of online via Blendle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s