“Monsieur porno, zo heeft de vader van een vriend me jarenlang lachend genoemd – totaal onterecht, want het was allemaal gebaseerd op een misverstand.” Siegfried De Doncker over vrouwen.

“Mijn vriendin en ik zijn sinds drie jaar een koppel en wonen anderhalf jaar samen. Ze is een pracht van een vrouw: superslim, grappig, spontaan en met een sterke uitstraling. Op complimentendag heb ik haar gezegd: ‘Je bent waanzinnig knap, maar dat is het minst interessante aan jou.’ Ergens is ze mijn tegenpool. Ik leer haar om wat zorgelozer in het leven te staan – we hoeven echt geen weken van tevoren onze weekends vol te plannen – terwijl zij mij wat meer structuur bijbrengt. En ik heb haar – euhm – protten leren laten. Ik kende haar een week toen ik zei: ‘Ik laat protten en jij mag dat ook.’ Ik ken geen gêne en ik mag de mijne zelfs niet inhouden, want dan krijg ik een pijnlijke knoop in mijn maag. Zij had al lang last van haar darmen en acht jaar lang heeft ze allerlei diëten uitgeprobeerd. Ze had altijd pijn. ‘Jamaar,’ vroeg ik. ‘Laat je eigenlijk ooit protten?’ Nee dus. Wel, sinds ze er wel laat, heeft ze geen pijn meer. We kunnen stinkende scheten bij elkaar laten in bed en gieren, terwijl we met het deken liggen te wapperen. Liefde is… kunnen flatuleren bij elkaar (lacht). We maken soms ruzie, maar dat beschouw ik als iets positiefs: dat is beter dan weglopen van discussies, waardoor je niets echt uitpraat. Het staat niet op papier, maar ik neem me wel voor om met mijn lief de rest van mijn leven door te brengen. Ik ben haar trouw. Flirten moet wel kunnen, als je weet hoe ver je kan gaan. Dansen met een ander mag, zelfs een tikkeltje intiem. Er is niks zo leuk als voelen dat je nog goed in de markt ligt – dat geldt voor haar evengoed. Onlangs had ze touche, en dan danst ze even mee en klaar. Daar hoef je verder niets mee te doen, of je zou erover moeten praten. (Halfserieus) Ik zeg maar iets, als je een trio wil, zou je daar regels rond moeten verzinnen – ik heb dat nog nooit gedaan maar sta daarvoor open. (Denkt luidop na) Maar ja, als je het dat dan eens met een vrouw doet, moet je het ook met een man doen, zeker? En dat zie ik totaal niet zitten (lacht).”

Siegfried De Doncker (º11 juli, 1989) presenteert op Ketnet het programma ‘Helden van de race’, elke weekdag om 17.35 uur. Hij speelt ook mee in de film ‘Helden van de zee’.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s