@RuttenGwendolyn in vol ornaat? Een knielaars.

Laarzen3

Beste meneer de journalist van De Standaard,

Die knielaarzen van Gwendolyn Rutten dus. Goed gevonden. Even citeren uit uw column in de krant van maandag 15 december, 2014.

“Als er nog mannen twijfelden of ze het interview nu wel of niet moesten lezen, waren ze dan vast over de streep getrokken. Gwendolyn Rutten droeg namelijk in vol ornaat een paar laarzen die je doorgaans alleen tegenkomt in clipjes van R&B-zangeressen. Of in films waarin de actrices behalve die laarzen niks anders dragen. Of in de schoenenkast van Mia Doornaert. We hebben het hier over knielaarzen. Laarzen die nauw aansluitend alle welvingen van het been volgen tot boven de knie, waar ze vervolgens de zoom van de rok proberen te bereiken.”

Meneer de journalist, ik maak me ernstig zorgen.

U begeeft zich op glad ijs, met uw stukje over Gwendolyn Rutten. Dat is weliswaar spits gevonden, dat van die knielaarzen, ik bewonder uw originele invalshoek. Bovendien vermoed ik in u een opmerkzaam man. U schrijft in uw column bijvoorbeeld terecht dat mevrouw Rutten een gouden jasje droeg tijdens de fotosessie van uw dierbare krant afgelopen weekend. Dat inspireerde u tot het schrijven van de volgende voltreffer.

“Vergeet de tax shift, hier komt de colour shift.”

Een colour shift, in plaats van een tax shift! Ha! Ik lag plat van het lachen. Een colour shift! Hoe verzint u ze!

Maar toch wil ik u waarschuwen. Niet iedereen zal vrolijk worden van uw column.

Maak u niet te ongerust, ik heb het niet over eventuele klachten van feministes, die weleens beledigd zouden kunnen zijn door zoveel focus op het uiterlijk van een politica. Wie neemt die dames vandaag de dag nog serieus? Niemand, toch?

Nee. Ik ben bang dat u klachten zal ontvangen van fashionista’s. Dat zijn vrouwen die de mode op de voet volgen, soms al op erg jonge leeftijd. Het soort dames dat staat aan te schuiven bij H&M wanneer daar een of andere exclusieve designer een speciale reeks uitbrengt.

U volgt de mode niét, zoveel is duidelijk.

Anders zou u weten dat knielaarzen allang niet meer zijn voorbehouden voor dames in R&B-clips, actrices in films waar actrices behalve die laarzen niks anders dragen of Mia Doornaert.

Echt. Niet.

Onze koningin draagt ze.

Al jaren.

Een snelle Google-zoektocht op de termen ‘Mathilde + laarzen’ leert dat ze die in minstens drie kleuren heeft. Beige, zwart en paars.

Ik maak me dus ernstig zorgen. Geven u ze daar bij De Standaard wel genoeg tijd om uw informatie te checken en dubbelchecken?

Ik hoop van harte van wel. Het is overal crisis, maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de kwaliteit.

Ik zou u ook willen aanraden om de woorden ‘in vol ornaat’ en ‘opwarmertje’ niet meer te gebruiken. Bij sommige van uw – niet meer allemaal zulke jonge – lezers kan dat namelijk hitsige reacties opwekken. Ik heb het niet in de laatste plaats over mijn vader. Hij is net de zeventig voorbij en ik vrees voor zijn hart.

Tot slot hoop ik dat u binnenkort eens knielaarzen mag zien van dichtbij. Het klinkt alsof de nood hoog is.

Hoogachtend,

Een trouwe lezer.

[Deze brief verscheen gisteren op Charlie magazine.]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s