Gunther Levi over vrouwen

“Een man relativeert sneller. Rommel die niet is opgeruimd of een kind dat zijn tanden niet heeft gepoetst… Moet je daarover struikelen? Vrouwen maken zich druk over kleinigheden, dat vind ik een minpunt. Andersom zal een vrouw vinden dat een man te nonchalant is. Niemand treft schuld aan dat soort onnozele discussies; die wijt ik louter aan het verschil tussen de seksen. Wat ik wel bewonder aan een vrouw, en zeker aan de mijne, is hoe ze beter kan organiseren en plannen. Hoe hard een man ook probeert een gezin te runnen, een vrouw zal daar altijd beter in zijn. Wat niet betekent dat ze aan de haard hoort. Charlotte werkt hard als zelfstandige. Maar ze doet ook het meest in huis en ik heb respect voor hoe ze dat allemaal klaarspeelt. Mocht ik het moeten doen, zou het chaos zijn. Ik ben ooit Valentijn vergeten. Charlotte was niet boos, ze vroeg alleen of ik niks vergeten was. Ik heb het de volgende dag goedgemaakt door heel de living vol te hangen met ballonnen in de vorm van hartjes.”

“Ik ben weinig thuis en ben er niet zoveel voor mijn kinderen als hun moeders, maar daarom heb ik nog geen schuldgevoel. Voor Tommie, mijn zoontje van acht jaar uit mijn vorige relatie, is het altijd al zo geweest en Otis is één jaar oud; hij staat daar niet bij stil. Het zijn twee zonen en jongens hangen sowieso meer aan hun moeder. Kinderen worden het gewoon dat papa vaak aan het werken is, denk ik – hoop ik. ‘Dan moet je maar niet zoveel werken,’ zeggen mensen dan. Maar ik kan niet zomaar stoppen met De Romeo’s of met ‘Familie’. Omdat ik afspraken heb gemaakt en omdat ik het heel graag doe. Onlangs heb ik een optreden gemist omdat ik doodziek was. Heel wat mensen dachten dat ik met De Romeo’s wilde kappen. Maar van stoppen is nooit sprake geweest, al geef ik toe dat ik ongerust was over de bijkomende optredens in Nederland. De tijd die ik heb, probeer ik wel aan mijn gezin te besteden. Dat heeft Charlotte me geleerd. Tegenwoordig laat ik de paperassen wel eens liggen en besteed ik de klusjes in huis uit, al doen die werkmannen dat natuurlijk niet zo goed als ik (lacht).”

“Op een podium staan heeft iets magisch. Mensen, vooral vrouwen, vinden dat op een of andere manier aantrekkelijk. Veel zangers zou je op straat zo voorbijlopen, maar omdat ze doen wat ze doen, worden meisjes wild. Zelf heb ik nog nooit een fan in mijn badkamer gevonden of andere rare dingen meegemaakt, maar de vrouwelijke fans gooien wel beha’s, slipjes en beertjes naar ons. Op den duur wordt dat de meeste normale zaak van wereld. Het zijn trouwens meestal dezelfde beha’s, want we nemen die niet mee naar huis. Ze rapen die op en de week nadien belanden ze weer op het podium. In alle maten. Van 75A tot 95D, in alle kleuren. Mochten we willen, zouden we een lingeriewinkel kunnen beginnen (lacht). We maken ambiancemuziek met De Romeo’s. Ik amuseer mij op het podium, maar daarnaast ben ik nogal gesloten. Alleen met de fans die al van in het begin erbij zijn, doe ik wel eens een klapke. De meesten weten dat ik op mijn privé ben gesteld. Charlotte maakt er geen probleem van dat ik ’s nachts vaak op de baan ben voor De Romeo’s. Daar ben ik blij om.”

“Dat ik Charlotte heb leren kennen, heb ik deels te danken aan Davy (Gilles, red.) want ik ben nogal verlegen. We waren in Frankrijk voor een optreden met De Romeo’s en zij werkte toen voor het bedrijf dat het allemaal organiseerde. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik vond haar meteen heel mooi en Davy heeft haar aangesproken – hij is daar nu eenmaal vlotter in – en zo kwam het dat we ’s avonds samen iets hebben gedronken. Het klikte meteen. Voor ik haar leerde kennen, ben ik een hele tijd alleen geweest. Dan ga je wel nadenken over hoe het komt dat je niet snel verliefd wordt – dit is nog maar de derde keer in mijn leven – en of je altijd alleen zal blijven, maar uiteindelijk kom je toch iemand tegen. Ik ben niet gemaakt om alleen te zijn; ik had daar niet mee kunnen leven. Niet alleen op praktisch vlak, vooral emotioneel. Thuis vind ik mijn rust, mijn zekerheid. Ik mag zijn wie ik ben. Tegen Charlotte kan ik alles zeggen wat ik denk en wat ik voel. Dat doe ik elders niet. Misschien om mezelf te beschermen, want in ons vak wordt alles wat je zegt en doet groter gemaakt dan wat het is. Of misschien omdat ik altijd zo geweest ben, van jongs af aan. Anderen in mijn omgeving storen zich er soms aan, dat ik gesloten ben. Ik niet. Ik voel me daar goed bij. Veilig.”

Gunther Levi (º 16 april 1976) zingt bij De Romeo’s en acteert in ‘Familie’.

www.deromeos.be

[Dit artikel verscheen eerder in NINA, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws.]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s