Niels De Jonck over vrouwen

Het Andere Geslacht volgens Niels De Jonck.

Foto Doreen Dierckx

Foto Doreen Dierckx

“Vrouwen zijn meestal onzekerder over hun lichaam dan mannen, terwijl ze voor mannen milder zijn en van hen wel aanvaarden dat ze een buikje hebben. Dat merk ik vaak in ons fitness- en gezondheidscentrum. Ik vind dat vrouwen best strenger mogen zijn voor mannen. Want een bierbuik ís niet zo onschuldig en verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Toch zijn het uitgerekend de mannen met een serieuze bierbuik die een vrouw willen met een schoon figuur (lacht). Op mijn zevende heb ik op intensieve zorgen gelegen voor een hersentumor en het scheelde weinig of ik was er niet meer geweest. Ik ben dankbaar dat ik nog leef. Daarom respecteer ik mijn lichaam en wil ik dat anderen in mijn omgeving zichzelf ook goed verzorgen. Ik zou niet kunnen samen zijn met een vrouw die rookt of zichzelf verwaarloost.”

“Ik ben groot geworden tussen vrouwen in ons fitness- en gezondheidscentrum. Er werden veel danslessen gegeven maar als jongen vond ik ballet stom – alleen breakdancen vond ik cool om te doen. Verder was ik alleen geïnteresseerd in voetbal en waren meisjes flauw. Tegen de tijd dat ze me wel interesseerden, was ik te verlegen om het ‘aan te vragen’. Mijn eerste kus met een meisje heb ik te danken aan het spelletje ‘Waarheid, durven, doen’. Dan was ik heel blij toen het meisje ‘Doen’ koos want zo kon ik een kus vragen (lacht). Rechtuit zeggen dat ik verliefd was, durfde ik niet. Waarom nemen meisjes niet gewoon het initiatief? Dat heb ik me lang afgevraagd. Intussen vind ik het normaal dat mannen de eerste stap zetten en heb ik genoeg zelfvertrouwen om een vrouw aan te spreken. Zoals Matt Damon zegt in de film ‘We Bought A Zoo’: ‘Je hebt twintig seconden moed nodig, meer niet.’”

“Ik hou van tradities. Het is misschien gemakkelijker wanneer een vrouw het voortouw neemt, maar uiteindelijk is de man de jager. Hij moet ervoor gaan. Als ik een vrouw te gemakkelijk kan krijgen, denk ik: waar is de game? Ik vind het leuk als een vrouw mysterieus is en de boot eerst wat afhoudt, zodat je als man je trukendoos moet opendoen. De eerste keer dat mijn vriendin Kim (Van Oncen, red.) en ik hadden afgesproken, was voor een film bij haar thuis.  Om twaalf uur stuurde ze me naar huis en dacht ik: smeerlapje! Maar het was goed zo. Mochten we meteen naar boven zijn gegaan, was dat minder klassevol geweest. Een vrouw mag wat fatsoen hebben – en een man ook. Want de liefde bedrijven, dat is serieus.”

“Een man is een simpel beest. Een man versieren is niet moeilijk: hij volgt zijn seksueel instinct. Een man ziet een vrouw met haar kont schudden en denkt: dat is in orde, misschien heb ik straks de nacht van mijn leven. Een vrouw ziet een man en denkt: mmm, niet onknap, tiens, hij heeft iets zinnigs te zeggen en hé, hij is nog grappig ook, misschien ooit eens. Een man is een fastfoodhamburger en een vrouw een vijfgangenmenu in een sterrenrestaurant. Toch is het niet omdat mannen instincten hebben dat ze die per se moeten volgen. Het is niet omdat je goesting hebt in chocolade dat je chocolade moet eten. Je moet leren omgaan met je verlangens. Vrouwen zijn trouwens ook niet heilig. Ze zijn romantischer dan mannen en daarom wordt het niet verwacht dat ze vreemdgaan, maar volgens mij zijn ze even vaak ontrouw als mannen. Alleen kunnen ze het beter verbergen. Een man is zat, bedriegt zijn vrouw en denkt: shit, wat heb ik nu gedaan? Een vrouw moet al iets voelen voor een man vooraleer ze met hem naar bed gaat: daarom is ze tactischer. Of ik ooit bedrogen ben? Ja, ik spreek uit ervaring. Ik heb een sterke intuïtie en heb dat toen aangevoeld. Desondanks ben ik niet wantrouwiger geworden in relaties. Ik geef al mijn vertrouwen. Ik vind het stom wanneer mannen zeggen dat hun vriendin geen andere gasten mag leren kennen. Dat is alleen uit onzekerheid. Ik zal mijn vriendin niet controleren. Wil Kim met andere mensen berichten sturen op Facebook? Doe maar, dat mag. Ik vind het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Kim en ik zijn een jaar samen. Ik denk dat zij de ware is – anders was ik er niet aan begonnen – maar we zijn nuchter genoeg om te weten dat het ooit anders kan uitdraaien. Het leuke is dat Kim al gelukkig was voor ik eraan kwam: ik geloof dat je eerst zelf gelukkig moet zijn voor je een relatie begint.”

“Een man moet zijn vrouw behandelen als een prinses, als een godin. Dat heb ik van jongs af gezien bij mijn vader, die er nog altijd voor zorgt dat mijn mama krijgt wat ze nodig heeft. Als ze nood heeft aan wat tijd met hem alleen, plant hij een weekendje weg. Ik heb niet anders geweten dan dat we met ons drieën – mijn vader, mijn broer en ik – iets speciaals deden voor mijn mama voor Valentijn. Maar andersom moet je als man ook de god zijn voor je vrouw. Kim zegt altijd: ‘Als je me behandelt als een engel, laat ik je zien hoe de hemel er echt uitziet.’ Het citaat komt uit het Engels: ‘If you treat me like an angel, I’ll show you what heaven’s really like’. Dat zegt het helemaal.”

Niels De Jonck (º 16 maart 1988) is gezondheidscoach in fitness- en gezondheidscentrum Synergie en werkt als model. Samen met zijn broer schreef hij mee aan het boek ‘Gezond leven is kinderspel’. Hij maakte indruk met zijn deelname aan ‘De Grote Sprong’ met zijn moeder Sonja Kimpen.

www.nielsdejonck.com • www.synergie.be

[Dit artikel verscheen eerder in NINA, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws.]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s