“Voor mijn achttiende wil ik geen lief!” Natalia over mannen

 

Foto Koen Van Buggenhout

Foto Koen Van Buggenhout

“Voor mijn achttiende wil ik geen lief! Misschien omdat mijn vriendinnen altijd ruziemaakten met hun vriendje, maar een relatie leek mij vooral lastig als tiener. Op mijn zestiende kwam mijn papa vragen of ik de pil niet moest hebben, maar dat heb ik weggelachen: ik was daar niet klaar voor. Dat het mijn papa was en niet mijn mama die over de pil begon, was voor mij normaal. Ik ging voor alles naar mijn papa. Maar ik voelde me dus te jong. Ik had al gekust – plezant – en ik had al de kans gekregen om het te doen, maar was telkens weggelopen omdat ik dacht: wat doe ik hier? (lacht). Ik wilde vooral plezier maken. Ik was achttien toen ik ontmaagd werd door mijn eerste echte lief. Een heel lieve jongen, een ijshockeyspeler. Ik had hem leren kennen op de schaatsbaan en was stapelverliefd op hem. Eens ik heb gekozen, is het voor altijd, dacht ik, net zoals bij mijn oudere broer en zussen. Maar na drieënhalf jaar was het gedaan. Het voelde alsof ik had gefaald.”

“Daarna heb ik een lange relatie gehad van bijna vijf jaar… En toen werd ik Natalia, en daarna is het helemáál misgelopen (lacht). Voor mij was het niet moeilijk om een onderscheid te maken tussen mijn leven als zangeres en mijn privéleven, voor mannen wel. Soms was het een kwestie van onzekerheid of jaloezie. Mannen staan niet graag in de schaduw omdat ze een groot ego hebben – een zwakte is dat, vind ik. Ik heb ook een groot ego, anders ga je niet op een podium staan, maar in mijn privéleven heb ik dat niet. Alle mannen zeggen vooraf dat ze geen probleem hebben met mijn job, tot ik dat podium opga om live te zingen. Dan verandert er iets. Ze zien hoe mensen me behandelen naast het podium en kunnen dat niet plaatsen. Op zich mogen mannen het van mij moeilijk hebben met mijn job, maar ze mogen er niet over liegen. Het probleem met mannen is dat ze veel liegen. Men lie. It’s a fact. Dikwijls komt dat door vrouwen. Omdat een vrouw lastig reageert wanneer hij dingen vertelt en ze geen begrip opbrengt voor zijn anders zijn. Maar mannen moeten er ook zelf aan werken. De ergste leugen die een man me ooit verteld heeft? Dat ging over bedriegen. Als jij het vraagt, dat hij zegt: ‘Nee, ik ben niks aan het doen met een ander en je bent de enige voor mij’. Wanneer het uitkomt, denk je: had ik maar naar mijn intuïtie geluisterd. Ik heb dat gevoel genegeerd. Dat zal iedereen wel eens overkomen, zeker.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s