“‘Jongens, alles staat op bladzijde tien en elf’, zei de leraar in het zesde leerjaar.” Peter Van de Veire over vrouwen.

“Ik ben enig kind en ik ben veel alleen geweest, maar sinds mijn zestiende is er altijd wel iemand in mijn leven geweest. Materieel ben ik niet verwend geweest, emotioneel wel. Nu nog: mijn ouders zijn zo trots op mij dat het soms gênant wordt. Ik heb geleerd dat het fijn is om rekening te houden met iemand anders, maar vanzelfsprekend vind ik dat niet. Ik geloof in eeuwige liefde, hoewel de praktijk uitwijst dat het niet evident is (Hij is in 2013 getrouwd na een eerdere lange relatie, red.) Ik geloof wel in de eeuwige rust van een relatie. Die zoek ik altijd op. Als ik die niet meer heb, loopt het verkeerd. Weten dat mijn vrouw thuis is, of dat ze eraan komt, dat je samen iets gaat doen. Ik ben ooit op bezoek geweest in de Volvo-fabriek in Gent. Daar hadden ze een systeem waarbij je de ene dag een stuur moest aanvijzen en de volgende koplampen moest opsteken. Om de routine te vermijden, terwijl veel mensen juist die routine willen. In een relatie heb je ook veel routines. En ik heb die echt nodig. Maar we letten erop dat we die af en toe netjes doorbreken. Tijdens de ene reis de volgende vakantie inplannen: dat deed ik vroeger nooit, maar het werkt wel. Dat schept rust. Ik heb rust en harmonie lang not done gevonden, wegens te wollig. Maar op het moment dat ik die niet meer had, werd ik heel onrustig. In álles wat ik deed. Alsof ze elke seconde met 220 volt in je oor, je hoofd én je gat zitten. Daar werd ik knettergek van.”

Peter Van de Veire (º1 december, 1971) is radio-dj en tv-presentator. Op MNM presenteert hij elke weekdag van 6 uur tot 9 uur ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’. Op 17 januari presenteert hij de finale van ‘Eurosong 2016’ op Eén om 20.25 uur. Vanaf 6 februari speelt hij ook mee in de musical ‘Kadanza Together’.

[Dit artikel verscheen eerder in NINA, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws.]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s